Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Zomervakantie

De wereld aan je voeten... in het museum

Van alle vakanties die we hebben in Nederland is de zomervakantie de leukste, langste en de zonnigste! Heb jij deze zomer een inspectie ingestuurd, dan maak je kans op een vrolijke gele Tikkit rolkoffer. Wie zijn de winnaars?

Wie zijn de winnaars van een Museumkids trolley 

Met jouw inspectie tijdens de zomervakantie (6 juli tot en met 1 september) maakte je kans op een van de vijf Museumkids trolleys. Alle inspecties die gedaan zijn tussen 6 juli en 1 september konden deze mooie prijs winnen. En wie zijn de gelukkigen die helemaal in stijl op pad kunnen? 

Mara inspecteerde Museum Helmond. Als zij een dagje museumdirecteur zou zijn, zou ze: "zorgen dat mensen in een rolstoel makkelijker naar binnen kunnen."

Yonina, was deze zomer in Spoorwegmuseum in Utrecht en was verrast "dat het ook over heel oude treinen gaat."

Dayne inspecteerde deze zomer het Rijksmuseum van Oudheden en wint met deze inspectie deze mooie Tikkit trolley. ""Ik vind alles over Egypte interessant, dus dat vond ik het mooiste om te bekijken."

Tim inspecteerde het PIT Veiligheidsmuseum. Als Tim op school een spreekbeurt zou geven over het museum: "Dan zou het gaan over de afgehakte vingers van de melkfabriek uit ons dorp."

Ruben inspecteerde Rijksmuseum Boerhaave en ook hij wint een vette Tikkit trolley.Wat hij zou veranderen als hij directeur van het museum was? "Ik zou de griezelige spullen in een aparte ruimte zetten. Sommige dingen waren best eng om te zien."

De spelregels

Kom, ga mee! 

Van musea krijg je nooit genoeg. Dus ook na de vakantie wil je natuurlijk weten wat er in de musea te doen is. Tikkit wijst je de weg. Wordt het een speurtocht in een kasteel, of liever iets met techniek?

Alle museumactiviteiten  >>

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart