Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Spelregels

Wat zijn de spelregels? Wat kun je winnen? Je leest het allemaal hier!

Museuminspecteur van het jaar 2023

 

Seizoen 29 november 2021 - 30 oktober 2022

Acht spelregels voor deelname als Museuminspecteur

 1. Heb je in de periode van 29 november 2021 tot en met 30 oktober 2022 fysiek of online een museum bezocht? Dan kun je tot en met 30 oktober 2022 22:00 uur voor de Museumkids Awards (de 11e editie) je inspectie van dat museum indienen.
 2. Een inspectie dien je in door het invullen van een online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te verkrijgen in de Play Store en App Store).
 3. Je hebt een Museumkids-account met een eigen profielpagina nodig om een inspectie in te dienen. Als je een Museumkidskaart hebt, kun je die hieraan koppelen.
 4. Je kunt van elk museum één keer een inspectie indienen. Een museum dient aangesloten te zijn bij de Museumvereniging, de initiatiefnemer van Museumkids.nl. Dat is het geval als je er met je Museumkidskaart naar binnen mag. Bij de Museumvereniging zijn ruim 450 musea in Nederland aangesloten.
 5. Elke inspecteur kan maximaal 450 volledige inspecties invoeren. Alleen volledig ingevulde en gepubliceerde inspecties tellen mee. Inspecties die onvolledig zijn of aantoonbaar verkeerd zijn ingevuld kunnen we verwijderen.
 6. Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname in dit seizoen. Wij laten dit de inspecteur weten.

Vakantiewedstrijden

Na elke schoolvakantieperiode maak je met een ingevulde inspectie kans op een prijs. Houd hiervoor de website in de gaten.

Ben jij dé Museuminspecteur van 2023?

 • Uit alle deelnemende inspecteurs in het gehele Museumkidsseizoen worden bij de bekendmaking van de Museumkids Awards drie inspecteurs benoemd tot 'Museuminspecteur van het jaar'. Deze 3 Museuminspecteurs mogen zich een jaar lang ‘Museuminspecteur van het jaar’ noemen. De Museuminspecteur van het Jaar wordt gekozen door een inhoudelijke jury. De jury kiest 1 Museuminspecteur uit de elke van de volgende leeftijdscategorieën: 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar.
 • De bekendmaking van de Museuminspecteur van het Jaar vindt plaats in november 2023 . De vorm is afhankelijk van de actuele omstandigheden waarin musea zich bevinden.
 • De drie Museuminspecteurs van het jaar winnen een feestelijk museumbezoek voor de hele klas.
 • Een Museuminspecteur van het Jaar kan de komende drie jaren daarop niet opnieuw de hoofdprijs winnen.

Kidsproof: de meest kindvriendelijke musea van heel Nederland

Elk museum dat aangesloten is bij de Museumvereniging en te vinden op museum.nl kan worden geïnspecteerd en kan op verzoek materialen ontvangen om deel te nemen aan acties van Museumkids. Musea ontvangen bij de Museumkids Awards het predikaat ‘kidsproof’ als er meer dan 60 inspecties zijn ingediend met als gemiddelde score ten minste het cijfer 8. Op basis van actuele omstandigheden kan Museumkids genoodzaakt zijn om de criteria te wijzigen. Op basis van de hoogste score wordt bepaald welk museum het meest kindvriendelijk is in een provincie. Uit de provinciale winnaars komt de landelijke winnaar voort. De bekendmaking van de nieuwe Kidsproof musea zal in november 2022 plaatsvinden. De bekendmaking is mede afhankelijk van de actuele omstandigheden in ons land.

Zo word je museuminspecteur

Vul op deze website of via de app een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland dat lid is van de Museumvereniging inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo doe je dus mee:

 1. Maak een account aan op Museumkids.nl of via de gratis app 'Museuminspecteurs' die je kunt downloaden via de App Store of Play Store op je smartphone of tablet.
 2. Kies uit de lijst op Museumkids een museum waar je graag heen wilt of pas bent geweest.
 3. Kijk in het museum goed om je heen
 4. Gebruik de vragenlijst op de site, of de gratis app om je inspectie in te sturen.
 5. Tip: met een mooie foto ziet je inspectie er nog leuker uit.

Spelregels inspecteerwedstrijd - voorjaarsvakantie 2021-2022

 • Een inspectie dien je in door het invullen van de online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te downloaden in de Play Store en App Store).
 • Je hebt een Museumkids-account nodig om een inspectie in te dienen.
 • Je kunt van elk bezocht museum één keer een inspectie indienen.
 • Elke inspecteur mag meer dan één inspectie invoeren.
 • Alle inspecties die zijn ingevuld van 19 februari t/m 6 maart 2022 doen automatisch mee met de prijsvraag.
 • Prijzen: uit de ingezonden inspecties worden vijf kinderen beloond met één museumverrassingspakket, t.w.v. 50 euro.
 • Bekendmaking: de winnaars worden in de week van 7 maart 2022 op de website van museumkids bekend gemaakt en krijgen per mail of telefoon bericht.
 • Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname aan de wedstrijd.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart