Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Spelregels

Wat zijn de spelregels? Wat kun je winnen?  Je leest het allemaal hier!

Spelregels Museumkids - Zomervakantie 2019 'inspecteer en win' 

 1. Een inspectie dien je in door het invullen van de online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te downloaden in de Play Store en App Store).
 2. Je hebt een Museumkids-account nodig om een inspectie in te dienen. 
 3. Je kunt van elk bezocht museum één keer een inspectie indienen. 
 4. Elke inspecteur mag meer dan één inspectie invoeren. 
 5. Alle inspecties die zijn ingevuld tussen 6 juli en 1 september doen automatisch mee met de prijsvraag. 
 6. Prijs: uit de ingezonden inspecties worden 5 inspecties beloond met een Museumkids rolkoffer. 
 7. De winnaars worden op 9 september 2019 op de website bekend gemaakt en de winnaars krijgen per mail bericht. 
 8. Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname aan de wedstrijd.

Spelregels Nationale Museumweek 8-14 april 2019 

 1. Een inzending (foto) stuur je in via het online formulier op de wedstrijdpagina van Museumkids. 
 2. Je hebt een Museumkids-account nodig om mee te doen. Je account kun je aanmaken op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te downloaden in de Play Store en App Store).
 3. Je kunt één keer een foto insturen. 
 4. Alle foto's die zijn ingestuurd tussen 8 en 16 april 2019 doen automatisch mee met de prijsvraag. 
 5. Prijs: uit de ingezonden foto's worden 3 inspectie beloond met een rondleiding achter de schermen voor de winnaar en een vriend(in) in een Kidsproof museum in de buurt. 
 6. De winnaars worden op vrijdag 19 april 2019 op de website bekend gemaakt en de winnaar krijgt per mail bericht. 

Spelregels Voorjaarsvakantie 2019 - Inspecteer en win 

 1. Een inspectie dien je in door het invullen van een online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te downloaden in de Play Store en App Store).
 2. Je hebt een Museumkids-account nodig om een inspectie in te dienen. 
 3. Je kunt van elk bezocht museum één keer een inspectie indienen. 
 4. Elke inspecteur mag meer dan één inspectie invoeren. Alleen volledig ingevulde inspecties tellen mee. Wij mogen inspecties die onvolledig zijn of aantoonbaar verkeerd zijn ingevuld verwijderen. 
 5. Alle inspecties die zijn ingevuld tussen 15 februari en 10 maart 2019 doen automatisch mee met de prijsvraag. 
 6. Prijs: uit de ingezonden inspecties word 1 inspectie beloond met een mini-beamer. Daarnaast winnen tien inspecteurs een Museumkids t-shirt. 
 7. De winnaars worden in de week van 18 maart 2019 op de website bekend gemaakt en de winnaars krijgen per mail bericht. 
 8. De winnaars kunnen de prijs ophalen in het museum dat ze geïnspecteerd hebben. Hiervoor wordt door de Museumvereniging contact gelegd tussen de winnaar en het museum.  
 9. Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname aan de wedstrijd.

Museuminspecteur van het jaar

Acht spelregels voor deelname als Museuminspecteur

 1. Heb je in de periode van 9 november 2018 tot en met 27 oktober 2019 een museum bezocht? Dan kun je tot en met 27 oktober 2019 - 24.00 uur voor de Museumkids Awards (8e editie) je inspectie van dat museum indienen.
 2. Een inspectie dien je in door het invullen van een online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te verkrijgen in de Play Store en App Store).
 3. Je hebt een Museumkids-account met een eigen profielpagina nodig om een inspectie in te dienen. Als je een Museumkidskaart hebt, kun je die hieraan koppelen. Op je profielpagina kun je ook badges verdienen door extra opdrachten te doen.
 4. Je kunt van elk museum één keer een inspectie indienen. Een museum dient aangesloten te zijn bij de Museumvereniging, de initiatiefnemer van Museumkids.nl. Dat is het geval als je er met je Museumkidskaart naar binnen mag. Bij de Museumvereniging zijn ruim 400 musea in Nederland aangesloten.
 5. Elke inspecteur kan maximaal 18 volledige inspecties invoeren. Alleen volledig ingevulde inspecties tellen mee. Wij mogen inspecties die onvolledig zijn of aantoonbaar verkeerd zijn ingevuld verwijderen. 
 6. Om stemmen te verzamelen zit op je profielpagina een stemknop. Andere mensen kunnen zonder zich te registreren op jou stemmen. Hoe meer inspecties en hoe meer stemmen, hoe hoger je puntenaantal. 
 7. De stemmen op een inspecteur moeten eerlijk zijn verkregen. Per IP-adres telt één stem mee. Wij controleren regelmatig het stemgedrag. Het gebruik van scripts, software of proxy's om stemmen te behalen of te vermeerderen is niet toegestaan. Wij mogen die stemmen verwijderen en - bij vrees voor herhaling - je account blokkeren.
 8. Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname in dit seizoen. Wij laten dit de inspecteur weten.

Tien winnaars zijn VIP gasten bij de Museumkids Awards

 • De twee inspecteurs die op 8 november 2019 niet ouder zijn dan 12 jaar en aan het einde van de periode van de 8e editie het hoogste aantal punten hebben voor maximaal 18 unieke inspecties, winnen een prijs.
 • Er worden elke drie maanden twee winnende inspecties gekozen van inspecteurs die op 8 november 2019 niet ouder zijn dan 12 jaar; in totaal zijn dat er dus acht. Eén inspectie wordt gekozen door een kinderjury, de andere door een volwassenenjury. De inspectie wordt gekozen op basis van de door jou ingevulde antwoorden over het museumbezoek en eventueel aangeleverde foto of vlog. Het eindcijfer van je inspectie telt niet mee in de beoordeling, de jury kijkt naar je antwoorden en tips. 
 • Als je een juryprijs hebt gewonnen, kun je in hetzelfde inspectieseizoen niet opnieuw een juryprijs winnen. Als je een juryprijs wint en ook het hoogste aantal punten hebt telt je juryprijs en telt je score voor het aantal stemmen niet meer mee. Wat de juryprijs is, is een verrassing! De data waarop de winnende inspecties bekend worden gemaakt zijn:
 • 8 februari 2019 (inspecties ingediend tussen 9-11-2018 en 1-2-2019)
 • 8 mei 2019 (inspecties ingediend tussen 1-2-2019 en 1-5-2019)
 • 8 augustus 2019 (inspecties ingediend tussen 1-5-2019 en 1-8-2019)
 • 18 oktober 2019 (inspecties ingediend tussen 1-8-2019 en 11-10-2019)
 • De feestelijke uitreiking van de Museumkids Awards is op 8 november 2019. De tien winnende Museuminspecteurs zijn VIP gasten bij de Museumkids Awards en mogen hun schoolklas (maximaal 35 personen) meenemen. Ook ontvangen zij dan een cadeaupakket. We zullen hen tijdig via e-mail laten weten waar en hoe laat zij welkom zijn

Ben jij dé Museuminspecteur van 2020?

 • Eén van de tien winnaars wordt bij de Museumkids Awards benoemd tot 'Museuminspecteur van 2020'. Deze Museuminspecteur mag zich een jaar lang ‘Museuminspecteur van het jaar’ noemen.
 • Naast een cadeaupakket verdient de winnaar een volledig verzorgd VIP-museumbezoek voor de klas of het gezin. Je kunt kiezen tussen een dagtrip met je klas (max 35 personen) of een weekend met je vader, moeder en broertjes en zusjes in een aangenaam hotel vlakbij het museum van je keuze.
 • De winnende Museuminspecteur van 2020 kan het jaar daarop niet opnieuw de hoofdprijs winnen.
 •  

Kidsproof: de meest kindvriendelijke musea van heel Nederland

Elk museum dat aangesloten is bij de Museumvereniging kan worden geïnspecteerd en kan op verzoek materialen ontvangen om deel te nemen aan acties van Museumkids. Musea ontvangen bij de Museumkids Awards het predikaat ‘kidsproof’ als er meer dan 60 inspecties zijn ingediend tussen 9 november 2018 en 27 oktober 2019 24:00 uur met als gemiddelde score ten minste het cijfer 8. Op basis van de score wordt bepaald welk museum het meest kindvriendelijk is in een provincie. Uit de provinciale winnaars komt de landelijke winnaar voort.

Kinderjury 

Ben jij een actieve Museuminspecteur en zou je het leuk vinden om in de kinderjury te zitten? Meld je dan aan via info@museumkids.nl o.v.v. 'Aanmelding Museumkids kinderjury'. 

Zo word je museuminspecteur

Vul op deze website of via de app een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland dat lid is van de Museumvereniging inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo doe je dus mee:

 1. Maak een account aan op Museumkids.nl of via de gratis app 'Museuminspecteurs' die je kunt downloaden via de App Store of Play Store op je smartphone of tablet.
 2. Kies uit de lijst op Museumkids een museum waar je graag heen wilt
 3. Kijk in het museum goed om je heen
 4. Gebruik de vragenlijst op de site, of de gratis app om je inspectie in te sturen.
 5. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren
 6. Bevestig je aanmelding via de link die je per mail hebt ontvangen.

Museumkids Awards november 2018

Bij de 7de editie hebben zo’n 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, ruim 11.000 inspecties gedaan en meer dan 52.000 stemmen vergaard op Museumkids.nl. Zij hebben ervoor gezorgd dat 70 musea in Nederland zich in 2019 ‘kidsproof’ mogen noemen. Welke musea dat zijn is te zien op Museumkids.nl en Museumkaart.nl.

Museumkids.nl is een digitaal platform dat de jongste generatie - en hun (groot)ouders in hun gevolg -  in contact brengt met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de kostbare collecties maar ook die met hun eigen omgeving.

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat zij aan het museum zouden willen veranderen. Het museum krijgt deze waardevolle feedback in het Museumkids dashboard en kan deze gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren. Uit de musea die het predikaat ‘kidsproof’ verdienen wordt het meest kindvriendelijke museum van Nederland verkozen. Museuminspecteurs dragen daarmee bij aan voortdurende verbetering van de kwaliteit van het aanbod van alle musea in ons land. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’.  

Tikkit is de mascotte van Museumkids.nl. Je vindt Tikkit op de site, in de inspecteurs-app en ook wel eens in het museum. Bijvoorbeeld bij speciale acties in de schoolvakanties en tijdens de Nationale Museumweek.  

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart