Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Spelregels

Wat zijn de spelregels? Wat kun je winnen?  Je leest het allemaal hier!

Spelregels kerstvakantie wedstrijd 2020-2021

 • Een inspectie dien je in door het invullen van de online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te downloaden in de Play Store en App Store).
 • Je hebt een Museumkids-account nodig om een inspectie in te dienen.
 • Je kunt van elk bezocht museum één keer een inspectie indienen.
 • Elke inspecteur mag meer dan één inspectie invoeren.
 • Alle inspecties die zijn ingevuld van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 doen automatisch mee met de prijsvraag.
 • Prijzen: uit de ingezonden inspecties wordt één inspectie beloond met één VIP uitje met 5 vriendjes of vriendinnetjes naar een mooi kidsproof museum in de buurt, vijf inspecties met één boek 'Het geheim van de gevaarlijke museumschat', tien inspecties met één Museumkids T-shirt.
 • De winnaars worden in de week van 4 januari op de website bekend gemaakt en krijgen per mail of telefoon bericht.
 • Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname aan de wedstrijd.

Museuminspecteur van het jaar 2022


Seizoen november 2020-oktober 2021

 

Acht spelregels voor deelname als Museuminspecteur

 1. Heb je in de periode van 16 november 2020 tot en met 31 oktober 2021 fysiek of online een museum bezocht? Dan kun je tot en met 31 oktober 2021 22:00 uur voor de Museumkids Awards (de 10e editie) je inspectie van dat museum indienen.
 2. Een inspectie dien je in door het invullen van een online vragenlijst op Museumkids.nl of via de gratis Museuminspecteurs-app (te verkrijgen in de Play Store en App Store).
 3. Je hebt een Museumkids-account met een eigen profielpagina nodig om een inspectie in te dienen. Als je een Museumkidskaart hebt, kun je die hieraan koppelen. Op je profielpagina kun je ook badges verdienen door extra opdrachten te doen.
 4. Je kunt van elk museum één keer een inspectie indienen. Een museum dient aangesloten te zijn bij de Museumvereniging, de initiatiefnemer van Museumkids.nl. Dat is het geval als je er met je Museumkidskaart naar binnen mag. Bij de Museumvereniging zijn ruim 400 musea in Nederland aangesloten.
 5. Elke inspecteur kan maximaal 400 volledige inspecties invoeren. Alleen volledig ingevulde inspecties tellen mee. Wij mogen inspecties die onvolledig zijn of aantoonbaar verkeerd zijn ingevuld verwijderen.
 6. Om stemmen te verzamelen zit op je profielpagina een stemknop. Andere mensen kunnen zonder zich te registreren op jou stemmen. Hoe meer inspecties en hoe meer stemmen, hoe hoger je puntenaantal.
 7. De stemmen op een inspecteur moeten eerlijk zijn verkregen. Per IP-adres telt één stem mee. Het aantal anonieme stemmen van bezoekers die niet ingelogd zijn is 3 per dag. Wij controleren regelmatig het stemgedrag. Het gebruik van scripts, software of proxy's om stemmen te behalen of te vermeerderen is niet toegestaan. Wij mogen die stemmen verwijderen en - bij vrees voor herhaling - je account blokkeren.
 8. Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties kunnen wij die weigeren of verwijderen. Wij kunnen de inspecteur dan uitsluiten van deelname in dit seizoen. Wij laten dit de inspecteur weten.

Top vijf Museuminspecteurs

 • 1 stemmenwinnaar: de inspecteur die bij de start van het seizoen, 16 november 2020 niet ouder is dan 12 jaar en aan het einde van de periode van de 10e editie het hoogste aantal punten heeft voor maximaal 400 unieke inspecties, komt in de Top 10 Museuminspecteurs van het jaar.
 • 4 jury winnaars: er wordt elke drie maanden één winnende inspectie gekozen; in totaal zijn dat er dus vier. De inspectie wordt gekozen op basis van de door jou ingevulde antwoorden over het museumbezoek en eventueel aangeleverde foto of vlog. Het eindcijfer van je inspectie telt niet mee in de beoordeling, de jury kijkt naar je antwoorden en tips. Per winnende inspectie kan er maar één kind doorgaan naar de top vijf.

De data waarop de jury winnaars bekend worden gemaakt zijn:

 • 8 februari 2021 (inspecties ingediend tussen 16-11-2020 en 1-2-2021)
 • 10 mei 2021 (inspecties ingediend tussen 1-2-2021 en 3-5-2021)
 • 9 augustus 2021 (inspecties ingediend tussen 3-5-2021 en 2-8-2021)
 • 18 oktober 2021 (inspecties ingediend tussen 2-8-2021 en 11-10-2021)

Ben jij dé Museuminspecteur van 2022?

 • Eén van de tien winnaars wordt bij de bekendmaking van de Museumkids Awards benoemd tot 'Museuminspecteur van 2022'. Deze Museuminspecteur mag zich een jaar lang ‘Museuminspecteur van het jaar’ noemen. De Museuminspecteur van het Jaar wordt gekozen door een onafhankelijke jury. Hoewel je onbeperkt kunt inspecteren, tellen er maximaal 20 inspecties mee voor de jury. Deze worden random gekozen.
 • De bekendmaking van de Museuminspecteur van het jaar is medio november 2021. Op welke wijze is nog niet bekend. Dit zal medio september 2021 bepaald worden en is mede afhankelijk van de actuele omstandigheden waarin musea zich bevinden.
 • Naast een cadeaupakket verdient de winnaar een volledig verzorgd VIP-museumbezoek voor de klas of het gezin. Je kunt kiezen tussen een dagtrip met je klas (max 35 personen) of een weekend met je vader, moeder en broertjes en zusjes in een aangenaam hotel vlakbij het museum van je keuze.
 • De winnende Museuminspecteur van 2022 kan de komende drie jaren daarop niet opnieuw de hoofdprijs winnen.

Kidsproof: de meest kindvriendelijke musea van heel Nederland

Elk museum dat aangesloten is bij de Museumvereniging kan worden geïnspecteerd en kan op verzoek materialen ontvangen om deel te nemen aan acties van Museumkids. Musea ontvangen bij de Museumkids Awards het predikaat ‘kidsproof’ als er meer dan 60 inspecties zijn ingediend met als gemiddelde score ten minste het cijfer 8. Op basis van de score wordt bepaald welk museum het meest kindvriendelijk is in een provincie. Uit de provinciale winnaars komt de landelijke winnaar voort. De bekendmaking van de nieuwe Kidsproof musea is in de eerste helft van november 2021. Op welke wijze is nog niet bekend. Dit zal uiterlijk in september 2021 bepaald worden en is mede afhankelijk van de actuele corona omstandigheden in ons land.

Zo word je museuminspecteur

Vul op deze website of via de app een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland dat lid is van de Museumvereniging inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo doe je dus mee:

 1. Maak een account aan op Museumkids.nl of via de gratis app 'Museuminspecteurs' die je kunt downloaden via de App Store of Play Store op je smartphone of tablet.
 2. Kies uit de lijst op Museumkids een museum waar je graag heen wilt
 3. Kijk in het museum goed om je heen
 4. Gebruik de vragenlijst op de site, of de gratis app om je inspectie in te sturen.
 5. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren
 6. Bevestig je aanmelding via de link die je per mail hebt ontvangen.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart