Spelregels

Welkom op Museumkids!

Museumkids is een website voor iedereen die op zoek is naar de beste Museumtips. Registreren als museuminspecteur kan als je 12 jaar of jonger bent. Als Museuminspecteur kunnen kinderen laten zien welke musea in Nederland de leukste activiteiten en tentoonstellingen hebben. Zo kiezen we samen de meest kidsproof musea van het land! Een museum kan al die meningen en inspecties gebruiken om jullie volgende bezoek nóg leuker te maken. Als inspecteur maak je kans op leuke prijzen. Lees meer over de spelregels van de site en de wedstrijd 'Museuminspecteur van het jaar'. 

Spelregels Zomervakantie 'Inspecteer en win' - 7 juli t/m 2 september 2018

MEEDOEN – Bezoek in de zomervakantie  en vul via de site of de app een museuminspectie in. Klik hier voor het inspectieformulier.  Alle inspecties die zijn geplaatst tussen 7 juli en 2 september 2018 en die aan de algemene voorwaarden en de voorwaarden van deze wedstrijd voldoen, doen automatisch mee. Om een inspectie te kunnen plaatsen moet je een Museumkidsaccount hebben. 

PERIODE - Alle inspecties die tussen 7 juli en 2 september 2018 succesvol zijn geüpload doen mee aan de wedstrijd.

LEEFTIJD - Museumkids is een site voor kinderen tot en met 12 jaar. Om kans te maken op de prijs moet je 12 jaar of jonger zijn.

PRIJS - Met je ingezonden inspectie maak je kans op een van de 4 instax camera's of kunstboeken zoals op de wedstrijdpagina staat aangegeven. 

UITSLAG - De winnaars worden bekendgemaakt in de week van 10 september 2018. Winnaars krijgen per mail bericht. De uitslag wordt bekendgemaakt op Museumkids.nl, op onze Facebookpagina en via ons Twitteraccount @Museumkids.

INHOUDELIJKE BEOORDELING: De Museumvereniging selecteert in de wedstrijdperiode inzendingen die
1) goed laten zien waarom een museum wel/niet het bezoeken waard is;
2) origineel zijn;

PRIVACY - De informatie die je over jezelf geeft in je account en in je inspectie wordt gebruikt om de winnaars te kunnen selecteren en om contact te kunnen opnemen met de winnaars. Deelnemers die niet voldoen aan de overige gebruiksvoorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname. Museumkids.nl behoudt zich het recht voor om de identiteit en leeftijd van de winnaars te controleren voor de uitreiking van de prijzen.

Spelregels Meivakantie vlogwedstrijd - 27 april t/m 13 mei 2018

MEEDOEN – Bezoek in de meivakantie een museum, maak in het museum een vlog en plaats dit filmpje in je account via de site. Alle vlogs die zijn geplaatst tussen 27 april en 13 mei 2018 en die aan de algemene voorwaarden en de voorwaarden van deze wedstrijd voldoen, doen automatisch mee. Om een vlog te kunnen plaatsen moet je een Museumkidsaccount hebben. 

PERIODE - Alle vlogs die tussen 27 april en 13 mei 2018 succesvol zijn geüpload doen mee aan de wedstrijd.

LEEFTIJD - Museumkids is een site voor kinderen tot en met 12 jaar. Om kans te maken op de prijs moet je 12 jaar of jonger zijn.

PRIJS - Met je ingezonden vlog maak je kans op een van de 5 instant camera's. 

UITSLAG - De winnaars worden bekendgemaakt in de week van 21 mei 2018. Winnaars krijgen per mail bericht. De uitslag wordt bekendgemaakt op Museumkids.nl, op onze Facebookpagina en via ons Twitteraccount @Museumkids.

INHOUDELIJKE BEOORDELING: De Museumvereniging selecteert in de wedstrijdperiode 5 inzendingen die
1) goed laten zien waarom een museum wel/niet het bezoeken waard is;
2) origineel zijn;
3) herkenbaar in het museum gemaakt zijn.
Om kans te maken op een prijs hoef je niet herkenbaar in beeld te zijn. 

PRIVACY - De informatie die je over jezelf geeft in je account en in je inspectie wordt gebruikt om de winnaars te kunnen selecteren en om contact te kunnen opnemen met de winnaars. Deelnemers die niet voldoen aan de overige gebruiksvoorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname. Museumkids.nl behoudt zich het recht voor om de identiteit en leeftijd van de winnaars te controleren voor de uitreiking van de prijzen.

Algemene spelregels 'Museuminspecteur van het Jaar'

 • Van je bezoek aan een museum kun je vanaf 11 november 2017 een inspectie insturen. De wedstrijd loopt tot 28 oktober 2018 22:00 uur. Om een inspectie te kunnen doen moet je een museumkids-account hebben en ben je bij aanvang van het seizoen niet ouder dan 12 jaar.
 • Gebruik om te inspecteren de online vragenlijst op de website, of de gratis museuminspecteurs-app.
 • Je museumbezoek moet zijn geweest tussen 30 oktober 2017 en 28 oktober 2018 22:00 uur. Eerdere data zijn niet geldig. 
 • Andere mensen kunnen op jou stemmen, zonder te registreren. Op jouw profielpagina zit daarvoor een stemknop. Met die stemmen verdien je punten. Hoe meer inspecties en hoe meer stemmen, hoe hoger je puntenaantal. 
 • Om valse stemmen te voorkomen geldt een limiet van 1 stem per ip-adres. Het gebruik van scripts, software of proxy's om stemmen te behalen is niet toegestaan en kan leiden tot verwijdering van de stemmen en - bij herhaling - van je account. Stemgedrag wordt door ons regelmatig gecontroleerd. 
 • Je kunt elk museum één keer inspecteren. Alleen musea die lid zijn van de Museumverenging kunnen worden geïnspecteerd. 
 • Elke inspecteur kan maximaal 18 inspecties invoeren.
 • Alleen volledig ingevulde formulieren worden geaccepteerd als inspecties.
 • De inspecteurs die op het einde van het seizoen het hoogste aantal punten hebben voor maximaal 18 unieke inspecties winnen een prijs. Daarbij tellen alleen inspecties ingevuld tussen 11 november 2017 en 28 oktober 2018 22:00 uur.
 • Inspecties die aantoonbaar verkeerd zijn ingevuld kunnen door Museumkids worden verwijderd. 

De prijzen

 • De tien Museuminspecteurs met de hoogste scores ontvangen een door Museumvereniging samengesteld reuzenpakket kunstenaars- en knutselspullen.
 • De allerbeste Museuminspecteur mag zich daarnaast een jaar lang 'Museuminspecteur van het jaar' noemen en wint naast het cadeaupakket een volledig verzorgd VIP-museumbezoek voor de klas of het gezin. Je kunt kiezen tussen een dagtrip met je klas (max 35 personen) of een weekend met je vader, moeder en broertjes/zusjes in een luxe hotel vlakbij het museum van je keus.
 • Elk museum dat lid is van de Museumvereniging kan worden geïnspecteerd. Deelname aan Museumkids, acties, bevoorrading van materialen en het ontvangen van het predicaat 'Kidsproof museum' is voorbehouden aan leden van de Museumvereniging. Een bij de Museumvereniging aangesloten museum krijgt het predicaat Kidsproof als er meer dan 40 inspecties zijn gedaan waarbij de gemiddelde score 7,5 of hoger is. Daarbij tellen alleen inspecties ingevuld tussen 11 november 2017 en 28 oktober 2018 22:00 uur.
 • De feestelijke prijsuitreiking voor de Museuminspecteurs en Kidsproof musea vindt plaats op een centrale locatie in Nederland. De 10 museuminspecteurs met de hoogste scores en de deelnemende musea zullen via e-mail worden geïnformeerd over waar en wanneer de uitreiking is.
 • Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties op basis van de kwaliteit van invullen of de hoeveelheid inspecties kunnen ingestuurde inspecties worden geweigerd of verwijderd. De gebruiker kan daarnaast ook worden uitgesloten van verdere deelname aan de wedstrijd. Hierover zal de deelnemer geïnformeerd worden. 
 • De stemmen op een inspecteur moeten uniek en eerlijk zijn verkregen. Bij het vermoeden van dubbele stemmen en/of scripting, proxyservers e.d. zullen de stemmen worden verwijderd.
 • De winnende Museuminspecteur van het jaar kan het jaar daarop niet opnieuw de hoofdprijs winnen.

Zo word je museuminspecteur

Vul op deze website of via de app een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland dat lid is van de Museumvereniging inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo doe je dus mee:

 1. Maak een account aan op Museumkids.nl of via de gratis app 'Museuminspecteurs' die je kunt downloaden via de App Store of Play Store op je smartphone of tablet.
 2. Kies uit de lijst op Museumkids een museum waar je graag heen wilt
 3. Kijk in het museum goed om je heen
 4. Gebruik de vragenlijst op de site, of de gratis app om je inspectie in te sturen.
 5. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren
 6. Bevestig je aanmelding via de link die je per mail hebt ontvangen.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart