Spelregels

Welkom op Museumkids!

Museumkids is een website voor iedereen die op zoek is naar de beste Museumtips. Registreren als museuminspecteur kan als je 12 jaar of jonger bent. Als Museuminspecteur kunnen kinderen laten zien welke musea in Nederland de leukste activiteiten en tentoonstellingen hebben. Zo kiezen we samen de meest kidsproof musea van het land! Een museum kan al die meningen en inspecties gebruiken om jullie volgende bezoek nóg leuker te maken. Als inspecteur maak je kans op leuke prijzen. Lees meer over de spelregels van de site en de wedstrijd 'Museuminspecteur van het jaar'. 

Spelregels 'Museuminspecteurs voorjaarsvakantie - 10 februari en 4 maart 2018

MEEDOEN – Bezoek in de voorjaarsvakantie (tussen 10 februari en 4 maart 2018) een museum, maak een account aan op Museumkids.nl of log in op je account en doe een inspectie via de site of de gratis app, upload in je inspectie een museumfoto en je doet automatisch mee. Om een inspectie te kunnen doen moet je een museumkidsaccount hebben.

PERIODE - Alle inspecties met foto die tussen 10 februari en 4 maart 2018 succesvol zijn geüpload doen mee aan de wedstrijd.

LEEFTIJD - Museumkids is een site voor kinderen tot en met 12 jaar. Om kans te maken op de prijs moet je 12 jaar of jonger zijn.

PRIJS - Met je ingezonden inspectie maak je kans op een van de 5 Instant fotocamera's.  

UITSLAG - De winnaars worden bekendgemaakt in de week van 5 maart. Winnaars krijgen per mail bericht. De uitslag wordt bekendgemaakt op Museumkids.nl, op onze Facebookpagina en via ons Twitteraccount @Museumkids. Inhoudelijke beoordeling: De Museumvereniging selecteert in de wedstrijdperiode vijf inzendingen die
1) volledig zijn ingevuld
2) goed laten zien waarom een museum wel/niet het bezoeken waard is
3) origineel zijn
4) een of meer foto's bevatten die herkenbaar in het museum gemaakt zijn
5) om kans te maken hoef je niet herkenbaar in beeld te zijn
 
PRIVACY - De informatie die je over jezelf geeft in je account en in je inspectie wordt gebruikt om de winnaars te kunnen selecteren en om contact te kunnen opnemen met de winnaars. Deelnemers die niet voldoen aan de overige algemene voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname. Museumkids.nl behoudt zich het recht voor om de identiteit en leeftijd van de winnaars te controleren voor uitgifte van de prijzen.

Algemene spelregels 'Museuminspecteur van het Jaar'

 • Van je bezoek aan een museum kun je vanaf 11 november 2017 een inspectie insturen. De wedstrijd loopt tot 30 oktober 2018 (einddatum onder voorbehoud). Om een inspectie te kunnen doen moet je een museumkidsaccount hebben en ben je bij aanvang van het seizoen niet ouder dan 12 jaar.
 • Gebruik om te inspecteren de online vragenlijst op de website, of de gratis museuminspecteurs-app.
 • Je museumbezoek moet zijn geweest tussen 30 oktober 2017 en 30 oktober 2019. Eerdere data zijn niet geldig. 
 • Andere mensen kunnen op jou stemmen, zonder te registreren. Daarmee verdien je punten. Hoe meer inspecties en hoe meer stemmen, hoe hoger je puntenaantal. Om valse stemmen te voorkomen geldt een limiet van 1 stem per ip-adres.
 • Je mag elk museum één keer inspecteren. Staat een museum meer dan 1 keer in je lijst, dan worden de dubbele inspecties verwijderd.
 • Elke inspecteur kan maximaal 18 inspecties invoeren.
 • Alleen volledig ingevulde formulieren worden geaccepteerd als inspecties.
 • De inspecteurs die op het einde van het seizoen het hoogste aantal punten hebben voor maximaal 18 unieke inspecties winnen een prijs. Daarbij tellen alleen inspecties ingevuld tussen 11 november 2017 en 30 oktober 2018 (einddatum nog onder voorbehoud).
 • Inspecties die aantoonbaar verkeerd zijn ingevuld kunnen door Museumkids worden verwijderd. 

De prijzen

 • De tien Museuminspecteurs met de hoogste scores ontvangen een door Museumvereniging samengesteld reuzenpakket kunstenaars- en knutselspullen.
 • De allerbeste Museuminspecteur mag zich daarnaast een jaar lang 'Museuminspecteur van het jaar' noemen en wint naast het cadeaupakket een volledig verzorgd VIP-museumbezoek voor de klas of het gezin. Je kunt kiezen tussen een dagtrip met je klas (max 35 personen) of een weekend met je vader, moeder en broertjes/zusjes in een luxe hotel vlakbij het museum van je keus.
 • Elk museum kan worden geïnspecteerd. Elk museum kan op de website worden geplaatst met uitzondering van die musea die door de Museumvereniging niet geschikt worden geacht. Deelname aan acties, bevoorrading van materialen en het ontvangen van het predicaat 'Kidsproof museum' is echter voorbehouden aan leden van de Museumvereniging. Een bij de Museumvereniging aangesloten museum krijgt het predicaat Kidsproof als er meer dan 40 inspecties zijn gedaan waarbij de gemiddelde score 7,5 of hoger is. Daarbij tellen alleen inspecties ingevuld tussen 11 november 2017 en 30 oktober 2018 (einddatum nog onder voorbehoud).
 • De feestelijke prijsuitreiking voor de Museuminspecteurs en Kidsproof musea vindt plaats op een centrale locatie in Nederland. De 10 museuminspecteurs met de hoogste scores en de deelnemende musea zullen via e-mail worden geïnformeerd over waar en wanneer de uitreiking is.
 • Bij het vermoeden van niet echt uitgevoerde inspecties op basis van de kwaliteit van invullen of de hoeveelheid inspecties kunnen ingestuurde inspecties worden geweigerd of verwijderd. De gebruiker kan daarnaast ook worden uitgesloten van verdere deelname aan de wedstrijd. Hierover zal de deelnemer geïnformeerd worden. De stemmen op een inspecteur moeten uniek en eerlijk zijn verkregen. Bij het vermoeden van dubbele stemmen en/of scripting, proxyservers e.d. zullen de stemmen worden verwijderd.
 • De winnende Museuminspecteur van het jaar kan het jaar daarop niet opnieuw de hoofdprijs winnen.

Zo word je museuminspecteur

Vul op deze website of via de app een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo doe je dus mee:

 1. Maak een account aan op Museumkids.nl of via de gratis app die je kunt downloaden via de App Store of Play Store op je smartphone of tablet.
 2. Kies een museum waar je graag heen wilt of dat bij jou in de buurt is.
 3. Kijk in het museum goed om je heen
 4. Gebruik de vragenlijst op de site, of de gratis app om je inspectie in te sturen.
 5. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren
 6. Bevestig je aanmelding via de link die je per mail hebt ontvangen.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart