Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Over Museuminspecteurs

Door musea te bezoeken en daarna een inspectie in te vullen bepalen de Museuminspecteurs - dat zijn museumbezoekers tot en met 12 jaar met een account op museumkids.nl - welke musea geschikt zijn voor kinderen. Uit elke inspectie komt een cijfer voort en een museum met minimaal 60 (voor 2021: 35) inspecties en een gemiddeld cijfer van minimaal 8.0 bij de einddatum van het seizoen mag zichzelf het jaar daarna Kidsproof museum noemen. Het museum met het hoogste cijfer wordt het meest Kidsproof museum van Nederland. Het huidige seizoen loopt t/m 31 oktober 2021.
Update juli 2021: door de sluiting van musea en tegenvallende bezoekcijfers in het huidige jaar is Museumkids genoodzaakt bij uitzondering de criteria om Kidsproof museum te worden te wijzigen van 60 naar 35 inspecties. 

Een inspectie bestaat uit gesloten en open vragen over het museum. Alle inspecties bij elkaar geven inzicht in wat kinderen van het museum vinden en wat ze graag beter zouden zien. Een bron van kennis over de jonge bezoekers en je museum. Als museum heb je te allen tijden inzage in de inspecties via het persoonlijke dashboard. Vraag voor jouw museum een gratis login aan via info@museumkids.nl

Bekijk hier alle Museuminspecteurs en kidsproof musea

Het predicaat Kidsproof

Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de huidige inspectieperiode 60 (voor 2021: 35) of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal 8,0 hebben gekregen, mogen zich kidsproof noemen. Het museum met de hoogste gemiddelde score is de nationale winnaar. In elke provincie is er een provinciewinnaar. Update juli 2021: door de sluiting van musea en tegenvallende bezoekcijfers in het huidige jaar is Museumkids genoodzaakt bij uitzondering de criteria om Kidsproof museum te worden te wijzigen van 60 naar 35 inspecties. 

Elke november start een nieuw inspectiejaar. Aan het einde van het wedstrijdjaar, in november van het jaar erop, worden de nieuwe kidsproof musea bekend gemaakt.

Zo word je museuminspecteur

Vul op deze website of via de app een inspectie in en laat zo zien wat je van een museum vindt. Zo kiezen we samen het leukste kidsproof museum van Nederland. Je kunt elk museum in Nederland inspecteren en maakt kans op leuke prijzen. Je bent officieel museuminspecteur als je een inspectie hebt ingestuurd na het museumbezoek. Zo doe je dus mee:

  1. Maak een account aan op Museumkids.nl of via de gratis app die je kunt downloaden via de App Store of Play Store op je smartphone of tablet.
  2. Kies een museum waar je graag heen wilt of dat bij jou in de buurt is.
  3. Kijk in het museum goed om je heen
  4. Gebruik de vragenlijst op de site, of de gratis app om je inspectie in te sturen.
  5. Vul je naam en mailadres in om je inspectie te bewaren
  6. Bevestig je aanmelding via de link die je per mail hebt ontvangen.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart