Nieuwsupdate

De maatregelen zijn versoepeld

Hoera! Per 1 juli is er een versoepeling van de maatregelen. Je museumbezoek blijft veilig en verantwoord, doordat alle musea die open zijn zich aan het museumprotocol moeten houden.

Belangrijk, dit zijn de belangrijkste versoepelingen:

• reserveren is niet meer verplicht
  • foto's & video's maken mag weer
  • let op, musea kunnen zelf bepalen of ze met deze versoepelingen meegaan. Check voor je museumbezoek even welke regelingen er gelden. Soms zul je dus nog steeds moeten reserveren en mag je nog geen foto's maken.

Je museumbezoek blijft veilig: musea mogen namelijk slechts een maximum aantal bezoekers toelaten in het museum. Hoeveel bezoekers dit mogen zijn, is afhankelijk van het vloeroppervlak van het museum. Iedere bezoeker kan zo de anderhalve meter afstand bewaren. Grote musea kunnen dus meer bezoekers ontvangen, en zullen daardoor vaker met een reservering werken. Heb je gereserveerd maar kan je toch niet komen? Laat dit even weten aan het museum, zo kan er iemand anders in jouw plaats gaan.

Verder blijft gelden:

• je mag in principe met maximaal één andere persoon naar het museum komen, maar er is een uitzondering voor families: vorm je een gezamenlijk huishouden of een sociale eenheid zoals een gezin, partners of huisgenoten? En woon je op één adres? Dan mag je met méér dan één persoon naar het museum

Houd onze site in de gaten voor updates. Volg tijdens je bezoek de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum op. En vergeet niet te genieten van alle mooie kunstwerken :)

Ontdek kidsproof musea

Het museum bij jou thuis

Veel musea kunnen hun deuren nog niet opendoen. En niet elke museumfan kan al weer naar het museum. Daarom brengt Museumkids het museum bij jou thuis. Volg onze website en social media voor de meest mooie initiatieven waardoor iedereen de tentoonstellingen of collecties toch kan blijven zien. Met rondleidingen door het museum, leuke proefjes of andere creatieve opdrachten voor kinderen.

Museumkids brengt op deze pagina de mooie initiatieven van musea voor kinderen onder de aandacht.
En heeft elke dag een museale Tikkit tip voor thuis op Instagram en Facebook.

Ontdek musea thuis