Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Museumkidsweek

Herfstvakantie is Museumkidsweek

De winnaars van de Museumkidsweek wedstrijden zijn bekend!  

Tijdens de Museumkidsweek - van 10 t/m 25 oktober 2020 - hadden de musea extra veel leuke activiteiten voor kinderen. Heel de herfstvakantie maakte je mooiste tijdreizen in musea door heel Nederland. Extra leuk: ook Museumkids had deze vakantie éxtra veel wedstrijden. 

De winnaar van de Tikkit Talk is...


Jay! Gefeliciteerd!! 

Jay heeft zijn Tikkit Talk in het Naturalis gehouden waar hij voor de T. rex staat en daar enthousiast over verteld. Jay heeft met zijn Tikkit Talk een VIP museumbezoek met 5 vriendjes gewonnen! Super gaaf! 

Inspectie winnaars 

Met jouw inspectie tijdens de Museumkidsweek maakte je kans op verschillende prijzen. Alle inspecties die gedaan zijn van 10 oktober tot en met 25 oktober maakten kans op een familie-uitje naar een Kidsproof museum, Museumkaarten en een speciaal Museumkids T-shirt! Kijk hieronder of jij een van de gelukkige winnaars bent:

  • De hoofdprijs: een familie-uitje naar een Kidsproof museum is gewonnen door...  Flory (10)! Flory heeft het Scheepvaartmuseum geïnspecteerd. Bij de vraag waar je een spreekbeurt over wil houden, zegt Flory: 'Over de walvis, er werd veel op gejaagd en nu nog! Dat is erg maar ook erg interessant. Ook de kompassen zijn erg interessant. De kapitein heeft die altijd bij zich. Zelfs als die slaapt! echt!' Gefeliciteerd met je prijs Flory!
  • De winnaars van de Museumkaarten zijn: Aimey (9) en Wolf (10). Gefeliciteerd! Aimey heeft het Science Centre Delft geïnspecteerd. Als zij een spreekbeurt mocht geven, vertelt ze graag over alles wat ze heeft gezien. Volgens Aimey is het Science Centre Delft het leukste museum ooit! Wolf heeft een inspectie gedaan bij het Anne Frank Huis. Het was best spannend voor Wolf omdat hij bijna alleen was in het Anne Frank Huis. Daardoor leek het net zoals in de oorlog tijd.
  • De winnaars van het speciale Museumkids T-shirts zijn: Sieuwe (11), Djeb (9) en Timo (9). Gefeliciteerd!  Sieuwe is in museum Het Rembrandthuis geweest, Djeb in De Bastei en Timo in Forteiland Pampus. Sieuwe weet nu meer over Rembrandt en zijn werken. Als Djeb directeur was, zou Djeb stiekem alle diamanten willen meenemen. En Timo zou wel in het huis willen kijken waar vroeger mensen in woonde.


Op pad in je eigen buurt

Stap aan boord van een onderzeeboot, ga op straattaaltour of leef je uit op een oudhollandse kermis. Er is zoveel leuks! Ontdek wat er in je buurt te doen is. En lees in deze blog hoe je veilig naar het museum kunt gaan. Wat ga jij deze herfstvakantie doen?

Alle activiteiten

Ben jij nog geen museuminspecteur? Hoog tijd om je account aan te maken en je 1e inspectie van je museumbezoek te doen. Waar wacht je nog op?

Doe mee     Meer uitleg

Naar de spelregels

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart