Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

MuseumJeugdUniversiteit

Ontdek meer!

Wat is de MuseumJeugdUniversiteit?

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een college over bij de MJU. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar. Schrijf je binnenkort in voor de nieuwe colleges in februari en haal je MJU-diploma!

Je kunt je binnenkort de inschrijven voor een nieuwe collegereeks, die in februari 2021 begint.

Schrijf je snel in

Tip: college in Leiden

Deze collegereeks van het Rijksmuseum van Oudheden staat helemaal in het teken van geschiedenis en archeologie. Als je véél meer wilt weten over Keltische koningen, Romeinen, prehistorische families op Cyprus en wat er komt kijken bij het werk van een museumrestaurator, dan is het écht iets voor jou!

Rijksmuseum van Oudheden
Rijksmuseum van Oudheden
Rijksmuseum van Oudheden

Tip: college in Zaandam

Tijdens het college in het Zaans Museum kun je alles leren over het maken van een tentoonstelling. Een tentoonstellingmaker vertelt over haar werk en beantwoordt al jouw vragen over verzamelen, tentoonstellen en andere museale bezigheden. Ook ga je zelf nog aan de slag!

Zaans Museum
Zaans Museum
Zaans Museum

Benieuwd naar de colleges?

Er zijn colleges door heel het land, dus go..go...go!! Zoek snel welke colleges er bij jou in de buurt worden gehouden.

Ieder jaar doen zo’n 50 musea mee in heel Nederland. Dat zijn musea over natuur, wetenschap, geschiedenis, kunst, andere culturen en nog veel meer. Zo is er altijd wel een museum in de buurt waar je meer kunt leren over jouw favoriete onderwerp, of dat nou ridders, dinosauriërs of planeten zijn. De musea waar je je nu kunt inschrijven voor een collegereeks vind je op de website van MJU.

Naar de colleges

Zoek een college

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart