Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

MuseumJeugdUniversiteit

Ontdek meer!

Wat is de MuseumJeugdUniversiteit?

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een college over bij de MJU. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar. Schrijf je nu in voor de nieuwe colleges in september 2021 en haal je MJU-diploma!

Je kunt je nu inschrijven voor een nieuwe collegereeks, die in september 2021 begint.

Schrijf je snel in

Tip: college in Twente

T-Rex en meer! Drie college's, in drie musea. Ooit de binnenkant van een echte dino gezien? En wil je paleontoloog worden? Leer sterrenbeelden herkennen in het planetarium. Of leer alles over Tiny Houses. Zou jij willen wonen in een minihuisje?

Museum Natura Docet
Museum Natura Docet
Museum Natura Docet

Tip: college in Vlissingen

Het Zeeuws maritiem muZEEum heeft een leuke reeks colleges. Kom alles te weten over scheepswrakken voor de Zeeuwse kust. En wie beter dan een ver familielid kan je meer vertellen over de jeugd van Michiel de Ruyter in Vlissingen? Ontdek de kleinste details in groot opgeblazen zeeschilderijen. Kom ook en laat je verrassen.

Zeeuws maritiem muZEEum
Zeeuws maritiem muZEEum
Zeeuws maritiem muZEEum

Benieuwd naar de colleges?

Er zijn colleges door heel het land, dus go..go...go!! Zoek snel welke colleges er bij jou in de buurt worden gehouden.

Ieder jaar doen zo’n 50 musea mee in heel Nederland. Dat zijn musea over natuur, wetenschap, geschiedenis, kunst, andere culturen en nog veel meer. Zo is er altijd wel een museum in de buurt waar je meer kunt leren over jouw favoriete onderwerp, of dat nou ridders, dinosauriërs of planeten zijn. De musea waar je je nu kunt inschrijven voor een collegereeks vind je op de website van MJU.

Naar de colleges

Zoek een college

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart