Natuurmuseum Fryslân

8.7

8.6

Kidsproof
 • In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming, die op de zolder van het museum woont. Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland! Op Darwins Zolder maak je kennis met de evolutietheorie. Darwin staat centraal en ook zijn voorgangers komen aan bod, plus de gevaren die aan een ruime interpretatie van de theorie kleven. Vanaf september 2018 is er een geheel nieuwe attractie: De OnderWaterSafari. Ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland!

  Het Natuurmuseum Fryslân is in 2016 door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof museum van Friesland’ en door ANWB-leden tot ‘Leukste uitje van Friesland’.

  Toegangsprijzen
  Info
  Schoenmakersperk 2
  8911 EM LEEUWARDEN

  058 - 23 32 244
  info@natuurmuseumfryslan.nl
  Site van het museum

  Openingstijden
  Faciliteiten
  Dit vinden Museuminspecteurs:
  Doen
  Leren

  Natuur
  Biologie

  Ben je naar Natuurmuseum Fryslân geweest, maar heb je dit museum nog niet geïnspecteerd?

  Inspecteer dit museum

Meer musea in de buurt

Fries Museum 8.6
Fries Museum
Keramiekmuseum Princessehof
Keramiekmuseum Princessehof
Fries Landbouw Museum
Fries Landbouw Museum
Verzetsmuseum Friesland
Verzetsmuseum Friesland

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Wat houdt Kidsproof in?

Kidsproof musea zijn musea die in het laatste jaar meer dan 40 inspecties kregen en een 7,5 of hoger verdienden. Meer weten?

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart