Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Hieronder vind je een overzicht van lesprogramma's voor dit museum.

Bekijk alle lesprogramma's
 • PO Lesprogramma's Dorus Rijkers

  Geschikt voor: basisonderwijs alle groepen
  Duur: 1 uur
  Werkvorm: zaalprogramma

  Elke groep (1-2, 3-4, 5-6 en 7-8) heeft een passend lesprogramma. De docent ontvangt een pakket lessuggesties (elk ca. 20 minuten) voor de vakken Nederlands, Engels, Wereldoriëntatie, Rekenen, Kunstzinnige Oriëntatie en Gym. Alle lessen voldoen aan een aantal kerndoelen van de SLO en gaan over het reddingwezen. 

  De klas bezoekt het Reddingmuseum voor een museumles, passend bij de leeftijd. De kinderen gaan met een interactieve tocht door het museum. Een uniek programma waarin om kinderen ervaren dat een museum een plek is om te ontdekken en te beleven.

  Duur museumles: maximaal 60 minuten
  Duur lessuggesties: 20 minuten 
  Kosten: € 40 per klas

  Reserveren via info@reddingmuseum.nl of 0223-618320

  Museum in de Klas!

  Een museumdocent in de klas, hoe gaaf is dat! Het Reddingmuseum biedt ook de mogelijkheid om een museumdocent in te huren die in de klas alles verteld over het museum, haar collectie en de verhalen van het verleden. De museumdocent stemt het verhaal af met de school en neemt een aantal objecten mee. De historische objecten kunnen kinderen van dichtbij bekijken en ook aanraken. Een unieke ervaring voor  kinderen en docenten.

  Kosten: 30 euro per uur

  Pas op Nat!

  Voor groep 7 & 8 is er een lespakket over het thema water beschikbaar. Dit programma is samengesteld met De Helderse Vallei en Fort Kijkduin. De leerlingen starten bij De Helderse Vallei waar ze tijdens een buitenles gaan kijken waarom water belangrijk is voor mens en natuur. In Fort Kijkduin wordt de onderwaterwereld bewonderd en bestudeerd. Bij het Reddingmuseum maken de leerlingen een vaartocht door de binnenhaven met een echte reddingboot. Een uniek lespakket waarbij water de hoofdrol speelt!

  Kosten zijn € 75, – per klas

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart