Museum ontdekken

Er is altijd wat te doen!

Op zoek naar een idee voor je volgende museumbezoek? Zin in een leuke museumvlog? Check hier de selectie van TIKKIT. Samen beleef je in een museum de leukste avonturen - en je steekt er ook nog wat van op!

Museuminspecteurs gezocht! 

Als Museuminspecteur kun je tijdens en na je bezoek een museum waarderen. Door de vragenlijst in te vullen met vragen als: 'Kon je alles zien?', 'Mocht je dingen aanraken?', en deze online te zetten op onze site kun je aan andere kinderen laten weten of dit museum volgens jouw leuk is voor jongeren. 

Een museum gebruikt jullie antwoorden om nog betere kinderprogramma's te bedenken, en jij maakt met je inspecties kans op mooie prijzen. 

Inspecteren - zo doe je dat: 

  1. Log in 
  2. Kies een museum in het menu 'Museum inspecteren' en beantwoord de 12 vragen. Dat doe je natuurlijk pas nadat je echt in het museum bent geweest! 
  3. Je kunt er ook foto's bij uploaden. 
  4. Klaar? Dan krijgt het museum van jou een rapportcijfer. 
  5. Je inspectie en foto's komen in de pagina van het museum [voorbeeld: https://museumkids.nl/museum/3...], in je eigen profielpagina en kunnen worden getoond onder 'laatste inspecties' op de homepage van Museumkids.nl 

Deze musea kun je inspecteren 

Even voorstellen: Tikkit! 

Hoi, ik ben Tikkit, de mascotte van Museumkids. Ik wijs je de weg naar de leukste tips. Je vindt me in de musea en hier op de website. Waar ik ben is altijd wat leuks te beleven. Ga je mee? 

Nederland heeft meer dan 400 musea. Maar welke zijn nou leuk voor jou? Op Museumkids vind je de beste ideeën voor een dagje uit. In de vakantie, of een uurtje op avontuur na school. Voor kinderen is een museumbezoek soms zelfs gratis. Bij jou in de buurt is nog veel meer te beleven: ontdek samen de wereld in een museum.

Jouw vlogs op Museumkids

Heb jij ook een leuke vlog gemaakt van je museumbezoek? Je kunt deze via je profielpagina uploaden. Wie weet zie je hem dan terug op deze pagina. 
Van links naar rechts, van boven naar onder: 
David in het Waterliniemuseum, Sophia in het Rijksmuseum, Channah in het Openluchtmuseum, Melissa in Paleis het Loo, Maud in het Groninger Museum en Nathan in Kasteel de Haar. 


Badgecode ontvangen? Zo zet je hem in je account

1. Log in op je account op Museumkids.nl
2. Klik op je naam rechts bovenin het scherm om naar je profiel te gaan. 
3. Klik in je profiel op de tab 'badges' (https://www.museumkids.nl/profile#badges) (Deze link werkt vanuit ons mailtje alleen als je ingelogd bent). 
4. Links onderin die pagina kun je de code invullen die je per post hebt gekregen.  

Tadaa - De badge verschijnt dan in je overzicht van speciale badges. Terug in de tijd?

Ontdek hoe de Romeinen leefden, maak kennis met vechtlustige Batavieren, ga op bezoek bij boeren uit de ijzertijd en op jacht met de oermens. Er is altijd hout te hakken, brood te bakken of een zwaard te smeden.

PreHistorisch Dorp
9.2
PreHistorisch Dorp
PreHistorisch Dorp

Inspecteren in Zeeland

Mode, Zeeuwse schatten en Wonderkamers, je vindt ze in het Zeeuws Museum. Woon jij in de buurt? Op de fiets en inspecteren maar, want wij zijn benieuwd hoe leuk jij dit museum vond.

Zeeuws Museum
8.5
Zeeuws Museum
Zeeuws Museum

MuseumJeugdUniversiteit 

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges voor kinderen van 8 t/m 12 jaar door wetenschappers en experts bij meer dan vijftig musea in heel Nederland. 

MJU zoekt Vloggers 
Wil jij naar de leukste colleges, en daarbij een leuke vlog maken? Meld je dan aan als MJU-vlogger. Inzenden kan tot 28 augustus 2018 via deze pagina https://museumjeugduniversiteit.nl/vloggers-gezocht/ 

Nieuwe colleges in het najaar 
Na de grote vakantie begint er weer een nieuwe serie college's, daar kun je je nu al voor inschrijven. 

Hier kun je meer lezen over de MuseumJeugdUniversiteit

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart