Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Museumkids Awards 2022
De jury

Tikkit met een kroon en een beker

De wedstrijd rond de Museumkids Awards 2022 is in volle gang! Wie worden de meest kidsproof musea van Nederland en de Museuminspecteur van het jaar?

Het wedstrijdjaar is opgesplitst in vier perioden. In elke periode kiest de jury uit de museuminspecties één museuminspecteur. De 4 museuminspecteurs die de jury heeft gekozen komen samen met de inspecteur met het hoogst aantal punten in de top 5. Uit deze 5 wordt tijdens de Museumkids Awards 2022 in november 2021 de 'Museuminspecteur van het Jaar' bekendgemaakt. Wil je alles weten over de wedstrijdperiodes en de spelregels? Kijk dan hier.

 • Winnaar periode 2

  De winnende inspectie werd gekozen door Museumkids juryleden.

  De volwassenenjury

  Dit is de volwassenenjury voor periode 2.

  Serge Kappers
  Serge Kappers

  Hoi ik ben Serge en ben de vader van Sven. 34 jaar, getrouwd met Sanne en we hebben een blonde Labrador als huisdier. Samen houden we ervan om samen leuke ervaringen op te doen.

  Loes van Druten
  Loes van Druten

  Ik ben 35 jaar, moeder van 2 dochters (3 en 5 jaar oud). Ik werk als onderwijsonderzoeker, waarbij ik me met name richt op de (taal)ontwikkeling van het jonge kind. Zelf lees ik dan ook graag, we gaan graag naar de schouwburg/uit eten en leuke dingen doen met de kinderen. Ik vind het super leuk om met hen uit te zoeken hoe dingen worden gemaakt of hoe het vroeger ging. Jullie inspectie lezen, geeft meteen een mooi idee welke musea kinderen leuk vinden om te bezoeken!

  Kitty de Ruig
  Kitty de Ruig

  Hi, ik ben Kitty, 58 jaar en woon in Noord Holland. Vroeger vond ik musea saai, maar dat is allang niet meer zo. Vooral musea waar je ook aan dingen mag komen of waar je testjes mee mag doen vind ik geweldig. Dat is ook voor ouderen leuk. Nemo in Amsterdam is geweldig, maar vergeet ook niet Museum De Gevangenpoort met spannende rondleiding of het oude ambachten en speelgoedmuseum in Terschuur. Teveel om op te noemen. Ik ben erg benieuwd naar jullie inspecties. Er valt nog veel te ontdekken!

  Marjan van der Meij
  Marjan van der Meij

  Ik ben Marjan van der Meij en werk als leerkracht op een basisschool. Samen met mijn man en 3 kinderen (Robbe, Marjolein en Madelief) vind ik het erg leuk om naar musea te gaan. Vooral musea die het een uitdaging vinden om kinderen uit te dagen om nieuwe dingen te laten ontdekken en leren. Ik ben altijd op zoek naar leuke musea en daar kan ik jullie, als museuminspecteurs, heel goed bij gebruiken! Ik zal jullie inspecties goed gaan lezen en wie weet, kom ik op nieuwe ideeën voor leuke bezoekjes!

  Leonie Welling
  Leonie Welling

  Mijn naam is Leonie. Ik ben moeder van 3 kinderen (11 maanden, 6 jaar en 8 jaar). Wij hebben 6 jaar in de USA gewoond en daar genoten we volop van de grote Amerikaanse ‘discovery’ en ‘science’ musea. Toen wij begin 2020 terug naar NL verhuisden, hebben wij direct een museumkaart genomen. Vooral de oudste twee kinderen kijken er naar uit om NL verder te gaan ontdekken door veel museabezoeken (groot en klein) overal in het land.

  Monique van Sint-Annaland
  Monique van Sint-Annaland

  Ik ben Monique en woon met man en 3 kinderen in Roosendaal. In onze vrije tijd gaan we er graag op stap; dat varieert van een sportieve activiteit zoals fietsen, kanoën of wandelen tot een dag naar stad. We proberen op zo’n dag altijd een museum te bezoeken en zijn vaak verrast. Ik ben ook erg benieuwd hoe andere kinderen zich vermaken in de musea!

  Amy Wouters
  Amy Wouters

  Als ouder van 2 thuisonderwijs kinderen zoeken wij vaak een geschikt museum via de museum kids website. Nu draag ik graag mijn steentje bij aan dit fantastische initiatief als Museumkids jurylid

  Peter Nieuwenhuis
  Peter Nieuwenhuis

  Ik ben Peter Nieuwenhuis, 39 jaar en getrouwd met Saskia. Wij zijn samen de ouders van Cas (5) en Jill (bijna 1). Ik werk voor een gemeente als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening. Dit houdt in dat ik probeer de vergunningen voor bouwprojecten rond te krijgen. In mijn vrije tijd doe ik leuke dingen met mijn gezin (bijvoorbeeld naar een museum, uiteten of een spelletje doen). Maar ik vind het ook leuk om te lezen, een spelletje te doen en hard te lopen.

  Joop van Schijndel
  Joop van Schijndel

  Mijn naam is Joop van Schijndel en ik woon in Julianadorp (aan Zee). Tot mijn pensioen was ik leraar, nu zit ik in het bestuur van twee verenigingen. Daarnaast, gelukkig, tijd genoeg om musea te bezoeken samen met mijn vrouw. Onze (jongste) kleindochter gaat vaak mee. Het “museumvirus” heeft ze waarschijnlijk van ons geërfd. Door de vragen van een jong iemand ga je toch anders kijken naar de voorwerpen die tentoongesteld worden, vooral als je een museum ingaat aan de hand van een opdrachtenblad.

  Marijke Brugman
  Marijke Brugman

  In ben een enthousiaste dame, 63 jaar, samenwonend met Ralf en meer dan 20 jaar werkzaam geweest als reisadviseuse. Ook heb ik een onderwijsbevoegdheid maar het verkopen van reizen vond ik destijds al veel beter bij mij passen. Nu doe ik het wat rustiger aan. Mijn belangrijkste hobby is nu fotograferen en (als het weer kan) : reizen!

  Anoek Hilt
  Anoek Hilt

  Hoi! Ik ben Anoek Hilt, 18 jaar en groot fan van musea. In mijn vrije tijd schrijf en lees ik, en het liefst struin ik elk weekend door een rommelmarkt. In elke stad bezoek ik wel even de kerk of een tentoonstelling. M’n vader zoekt met een metaaldetector en laat bij thuiskomst zijn vondsten zien. Hij liet me kennis maken met geschiedenis en kunst. Als we in een museum zijn, kijken we verwonderd om ons heen. Het voelt als thuiskomen. Ik kan dan ook niet wachten jullie inzendingen te mogen lezen!

  Merel Hoekstra
  Merel Hoekstra

  Hoi! Mijn naam is Merel, ik ben 22 jaar en woon in Groningen. Ik doe niks liever dan schilderen en heb ik al meer dan tien boekjes vol geschilderd. Het heeft me laten inzien dat kunst voor alle leeftijden is. Daarom vind ik Museumkids zo leuk. Het werkt stimulerend voor kinderen om mee te denken over wat voor kunst jullie gaaf en interessant vinden. En nog leuker als jullie zelf in workshopruimtes je creativiteit helemaal kwijt kan. Dat vind ik het mooie aan kunst: iedereen kan en mag meedoen.

  Judith van de Rest
  Judith van de Rest

  Hoi! Ik ben Judith! Ik ben 19 jaar oud, woon in Dordrecht en studeer Cultureel Erfgoed in Amsterdam. Tijdens de lockdown mis ik het naar het museum gaan enorm en dus lijkt jureren me superleuk! Kindertentoonstellingen zijn ook nog eens mijn lievelingstentoonstellingen, omdat ze zo veel interactiever zijn.

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart