Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Museumkids Awards 2021
De jury

Tikkit met een kroon en een beker

De wedstrijd rond de Museumkids Awards is in volle gang! Wie worden de meest kidsproof musea van Nederland en de Museuminspecteur van het jaar?

Het wedstrijdjaar is opgesplitst in vier perioden. In elke periode kiest de jury uit de museuminspecties twee museuminspecteurs. De 8 museuminspecteurs die de jury heeft gekozen komen samen met de 2 inspecteurs met het hoogst aantal punten in de top 10. Uit deze 10 wordt tijdens de Museumkids Awards op 6 november 2020 de 'Museuminspecteur van het Jaar' bekendgemaakt. Wil je alles weten over de wedstrijdperiodes en de spelregels? Kijk dan hier.

 • Winnaars jury periode 3

  De winnende inspecties werden gekozen door Museumkids juryleden.

  Winnende inspectie jury periode 3

  Tess

  Tess

  Zuiderzeemuseum

  De volwassenenjury

  Dit is de volwassenenjury voor jury periode 3.

  Loes van Druten
  Loes van Druten

  Ik ben 35 jaar, moeder van 2 dochters (3 en 5 jaar oud). Ik werk als onderwijsonderzoeker, waarbij ik me met name richt op de (taal)ontwikkeling van het jonge kind. Zelf lees ik dan ook graag, we gaan graag naar de schouwburg/uit eten en leuke dingen doen met de kinderen. Ik vind het super leuk om met hen uit te zoeken hoe dingen worden gemaakt of hoe het vroeger ging. Jullie inspectie lezen, geeft meteen een mooi idee welke musea kinderen leuk vinden om te bezoeken!

  Joëlle Burger
  Joëlle Burger

  Ik ben Joëlle Burger, 27 jaar oud en woon in Alphen aan den Rijn. Ik ben erg benieuwd naar jullie beoordelingen van de musea. Musea hebben van alles te bieden en zijn heel divers. Van groot, klein, gedetailleerd, prehistorisch, middeleeuws tot aan de beroemdste schilders, de apartste opgezette dieren en de nieuwste technieken. Kortom kinderen er is van alles wat te doen en ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden en beoordelen. Heel veel plezier en veel succes!

  Serge Kappers
  Serge Kappers

  Hoi ik ben Serge en ben de vader van Sven. 34 jaar, getrouwd met Sanne en we hebben een blonde Labrador als huisdier. Samen houden we ervan om samen leuke ervaringen op te doen.

  Kim ​
  Kim ​

  Met mijn zoon ga ik geregeld naar een museum, we vinden het heerlijk om er samen op uit te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Natuurlijk is het super belangrijk dat een museum voor kinderen fijn is om te bezoeken, immers: jong geleerd, oud gedaan! Ik heb er zin in om jullie inspecties te lezen en ben heel benieuwd wie de winnaar wordt!

  Kitty de Ruig
  Kitty de Ruig

  Hi, ik ben Kitty, 58 jaar en woon in Noord Holland. Vroeger vond ik musea saai, maar dat is allang niet meer zo. Vooral musea waar je ook aan dingen mag komen of waar je testjes mee mag doen vind ik geweldig. Dat is ook voor ouderen leuk. Nemo in Amsterdam is geweldig, maar vergeet ook niet Museum De Gevangenpoort met spannende rondleiding of het oude ambachten en speelgoedmuseum in Terschuur. Teveel om op te noemen. Ik ben erg benieuwd naar jullie inspecties. Er valt nog veel te ontdekken!

  Marjan van der Meij
  Marjan van der Meij

  Ik ben Marjan van der Meij en werk als leerkracht op een basisschool. Samen met mijn man en 3 kinderen (Robbe, Marjolein en Madelief) vind ik het erg leuk om naar musea te gaan. Vooral musea die het een uitdaging vinden om kinderen uit te dagen om nieuwe dingen te laten ontdekken en leren. Ik ben altijd op zoek naar leuke musea en daar kan ik jullie, als museuminspecteurs, heel goed bij gebruiken! Ik zal jullie inspecties goed gaan lezen en wie weet, kom ik op nieuwe ideeën voor leuke bezoekjes!

  Monique van Sint-Annaland
  Monique van Sint-Annaland

  Ik ben Monique en woon met man en 3 kinderen in Roosendaal. In onze vrije tijd gaan we er graag op stap; dat varieert van een sportieve activiteit zoals fietsen, kanoën of wandelen tot een dag naar stad. We proberen op zo’n dag altijd een museum te bezoeken en zijn vaak verrast. Ik ben ook erg benieuwd hoe andere kinderen zich vermaken in de musea!

  Leonie Welling
  Leonie Welling

  Mijn naam is Leonie. Ik ben moeder van 3 kinderen (11 maanden, 6 jaar en 8 jaar). Wij hebben 6 jaar in de USA gewoond en daar genoten we volop van de grote Amerikaanse ‘discovery’ en ‘science’ musea. Toen wij begin 2020 terug naar NL verhuisden, hebben wij direct een museumkaart genomen. Vooral de oudste twee kinderen kijken er naar uit om NL verder te gaan ontdekken door veel museabezoeken (groot en klein) overal in het land.

  Amy Wouters
  Amy Wouters

  Als ouder van 2 thuisonderwijs kinderen zoeken wij vaak een geschikt museum via de museum kids website. Nu draag ik graag mijn steentje bij aan dit fantastische initiatief als Museumkids jurylid

  Daphne Reijs
  Daphne Reijs

  Mijn naam is Daphne Reijs en ik ben 38 jaar oud! Ik heb een dochter van 6 waar ik graag mee naar het museum ga. Ik woon in Den Haag, een stad vol met musea! Daarnaast werk ik ook vaak met objecten als textielrestaurator en vind het daarom super leuk om te lezen wat jullie van de musea vinden!

  Peter Nieuwenhuis
  Peter Nieuwenhuis

  Ik ben Peter Nieuwenhuis, 39 jaar en getrouwd met Saskia. Wij zijn samen de ouders van Cas (5) en Jill (bijna 1). Ik werk voor een gemeente als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening. Dit houdt in dat ik probeer de vergunningen voor bouwprojecten rond te krijgen. In mijn vrije tijd doe ik leuke dingen met mijn gezin (bijvoorbeeld naar een museum, uiteten of een spelletje doen). Maar ik vind het ook leuk om te lezen, een spelletje te doen en hard te lopen.

  Annelies Bax
  Annelies Bax

  Een levensgenieter, actief, ambitieus, sportief en vrolijk daar herken ik mij in. Ik ben Annelies Bax, moeder van 2 peuters en trek er graag met ons gezin op uit. Regelmatig gaan we naar het museum. Het is een uitdaging om een leuk museum voor mijn kinderen te vinden, gelukkig is er heel veel. Ik vind het bijzonder dat musea het aantrekkelijk weten te maken voor elke leeftijdsgroep. Gaaf, dat ik deze zomer mag meekijken welk museum kidsproof is. Ik kijk uit naar de inspecties.

  Lydeke van Beersum
  Lydeke van Beersum

  Ik ben Lydeke (65) en een echte museumfan. Ik ga graag met mijn kleinkinderen naar een museum om te ontdekken wat er allemaal te zien en te beleven is. Kidsproof musea zijn belangrijk! Ik maak zelf schilderijen, tekeningen, collages & grafisch werk. In het museum vind ik vaak inspiratie voor nieuw werk. Helaas zijn de musea nu gesloten. Gelukkig hebben veel musea online toegangsmogelijkheden en kunnen we er nu toch virtueel van genieten. Ik wens alle kinderen veel plezier met hun museumbezoeken!

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart