Inloggen Word inspecteur
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Jury-informatie

Word jij ons Museumkids jurylid?

De volwassen jury - informatie en aanmelden

Museumkids.nl is dé website voor jonge museumfans. De museuminspecteurs - kinderen tot en met 12 jaar - kiezen er de meest Kidsproof musea van Nederland door bij een museumbezoek een inspectie in te vullen. Zo maken ze kans op de titel 'Museuminspecteur van het jaar'. In november 2019 is een nieuw seizoen gestart. Ook dit jaar kunnen de Museuminspecteurs weer musea inspecteren en op elkaar stemmen. Alle inspecties worden bekeken door een kinderjury en een volwassen jury. In die volwassen jury zitten zes museumfans die het leuk vinden om de reviews van de kinderen te helpen beoordelen. 


Ben jij ons nieuwe jurylid?
• Je bent een echte museumfan en minimaal 18 jaar oud
• Je helpt mee om te laten zien hoe leuk musea voor kinderen zijn
• Je vindt het leuk om 4x per jaar via een online systeem de reviews van Museuminspecteurs te bekijken, ongeveer een uur per keer

Als dank ontvangt een jurylid een Museumkaart en een Museumkidskaart. Aanmelden kan via info@museumkids.nl o.v.v. 'Aanmelding Museumjury'.

De kinderjury - informatie en aanmelden

Ook dit jaar kunnen de Museuminspecteurs weer musea inspecteren en op elkaar stemmen. In de kinderjury zitten 15 Museuminspecteurs die het leuk vinden om de reviews van de andere inspecteurs te helpen beoordelen. 

Ben jij ons nieuwe jurylid?
• Je bent een echte museumfan van 8 tot 12 jaar oud en hebt een account op Museumkids
• Je hebt zelf een of meer museuminspecties gedaan
• Je vindt het leuk om 4x per jaar via een online systeem de inspecties van Museuminspecteurs te bekijken, ongeveer een uur per keer.

Aanmelden kan via info@museumkids.nl o.v.v. 'Aanmelding kinderjury'.

Hoe gaat het verder?

Na je aanmelding per mail krijg je van ons een bericht terug met een paar vragen over je aanmelding. Als je die hebt beantwoord krijg je binnen een paar dagen te horen of je in de jury komt, en wanneer je de eerste inspecties kunt beoordelen. Je komt op een speciale jurypagina met je voornaam en een foto. Zo kan iedereen zien wie de jury is. 

Het jureren
Het formulier dat de museuminspecteurs invullen na hun museumbezoek bevat een aantal meerkeuzevragen en drie vrijetekstvragen. Alleen de drie vrijetekstvragen worden door de jury bekeken - daarbij kun je niet zien wie de inspectie heeft gedaan. In een online systeem krijg je telkens de antwoorden van twee inspecties te zien en dan kies je van die twee telkens de beste. 

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart