Inloggen Aanmelden
Napoleon Tikkit met een vergrootglas

Jury-informatie

Word jij ons Museumkids jurylid?

De volwassen jury - informatie en aanmelden

Museumkids.nl is dé website voor jonge museumfans. De museuminspecteurs - kinderen tot en met 12 jaar - kiezen er de meest Kidsproof musea van Nederland door bij een museumbezoek een inspectie in te vullen. Zo maken ze kans op de titel 'Museuminspecteur van het jaar'. In november 2018 is een nieuw seizoen gestart. Tot en met oktober dit jaar kunnen de Museuminspecteurs weer musea inspecteren en op elkaar stemmen. Sinds dit jaar is er ook met een kinderjury en een volwassen jury. In die volwassen jury zitten zes museumfans die het leuk vinden om de reviews van de kinderen te helpen beoordelen. 

Ben jij ons nieuwe jurylid?
• Je bent een echte museumfan en minimaal 18 jaar oud
• Je helpt mee om te laten zien hoe leuk musea voor kinderen zijn
• Je vindt het leuk om 4x per jaar via een online systeem de reviews van Museuminspecteurs te bekijken, ongeveer een uur per keer

Als dank ontvangt een jurylid een Museumkaart en een Museumkidskaart t.w.v. € 97,35. Aanmelden kan via info@museumkids.nl o.v.v. 'Aanmelding Museumjury'.

De kinderjury - informatie en aanmelden

Tot en met oktober dit jaar kunnen de Museuminspecteurs weer musea inspecteren en op elkaar stemmen. Sinds dit jaar is er ook met een kinderjury en een volwassen jury. In de kinderjury zitten 15 Museuminspecteurs die het leuk vinden om de reviews van de andere inspecteurs te helpen beoordelen. 

Ben jij ons nieuwe jurylid?
• Je bent een echte museumfan van 8 tot 12 jaar oud en hebt een account op Museumkids
• Je hebt zelf een of meer museuminspecties gedaan
• Je vindt het leuk om 4x per jaar via een online systeem de inspecties van Museuminspecteurs te bekijken, ongeveer een uur per keer.

Aanmelden kan via info@museumkids.nl o.v.v. 'Aanmelding kinderjury'.

Hoe gaat het verder?

Na je aanmelding per mail krijg je van ons een bericht terug met een paar vragen over je aanmelding. Als je die hebt beantwoord krijg je binnen een paar dagen te horen of je in de jury komt, en wanneer je de eerste inspecties kunt beoordelen. Je komt op een speciale jurypagina met je voornaam en een foto. Zo kan iedereen zien wie de jury is. 

Het jureren
Het formulier dat de museuminspecteurs invullen na hun museumbezoek bevat een aantal meerkeuzevragen en drie vrijetekstvragen. Alleen de drie vrijetekstvragen worden door de jury bekeken - daarbij kun je niet zien wie de inspectie heeft gedaan. In een online systeem krijg je telkens de antwoorden van twee inspecties te zien en dan kies je van die twee telkens de beste. 

Museuminspecteur van het jaar - nieuwe spelregels


Sinds dit jaar is de manier waarop we de winnende Museuminspecteurs van het jaar bepalen een beetje veranderd. 

De belangrijkse veranderingen zijn: 

 • Drempel voor Kidsproof musea gaat naar 40 inspecties en gemiddeld cijfer 8.0
 • Het stemmen op de profielpagina's levert een top 2 op, en niet meer een top10
 • Een volwassen jury en een kinderjury kijkt naar inspecties en leveren totaal 8 winnaars
 • De top 2 en top 8 samen zijn de nieuwe top 10 en op de uitreiking in 2019 wordt bepaald wie de winnaar is.

 

Meer informatie

 1. Elke inspecteur kan in het wedstrijdjaar maximaal 18 volledige museuminspecties invoeren.  
 2. De jury kiest uit de ingevulde inspecties elke drie maanden twee winnaars; in totaal is dat vier keer per wedstrijdjaar, dus acht winnende inspecties. Eén inspectie wordt gekozen door de kinderjury, de andere door de volwassenenjury.  De inspectie wordt online gekozen op basis van de antwoorden over het museumbezoek en eventueel aangeleverde foto of vlog. Het eindcijfer van een inspectie telt niet mee in de beoordeling, de jury kijkt alleen naar de gegeven antwoorden en tips. Als een inspecteur een juryprijs heeft gewonnen, kan die inspecteur in hetzelfde inspectieseizoen niet opnieuw een juryprijs winnen. Wat de juryprijs is, is nog een verrassing! 
 3. De data waarop de winnende inspecties bekend worden gemaakt zijn:
  • 8 februari 2019 (inspecties ingediend tussen 9-11-2018 en 1-2-2019)
  • 8 mei 2019 (inspecties ingediend tussen 1-2-2019 en 1-5-2019)
  • 8 augustus 2019 (inspecties ingediend tussen 1-5-2019 en 1-8-2019)
  • 18 oktober 2019 (inspecties ingediend tussen 1-8-2019 en 11-10-2019)
 4. Naast deze 8 inspecteurs worden de twee inspecteurs die aan het einde van de wedstrijdperiode het hoogste aantal punten hebben bij de 8 jurywinnaars gevoegd. 

De tien winnende Museuminspecteurs (8 gekozen door de jury en 2 door het hoogste aantal stemmen) zijn VIP gasten bij de Museumkids Awards en mogen hun schoolklas (maximaal 35 personen) meenemen. Ook ontvangen zij dan een cadeaupakket. 

Download de
Museuminspecteurs app!

Download de
Museuminspecteurs app!

Google Play Google Play

Waar staat het MuseumKaartnummer?

Het nummer staat rechts op de Museumkaart