Nieuwsupdate

Musea mogen weer open per 1 juni!

Hoera! Musea mogen per 1 juni om 12:00 uur weer hun deuren openen voor het publiek, als bezoekers vooraf een kaartje kopen en op anderhalve meter afstand blijven.

Belangrijk, dit verandert er zoal bij je bezoek:

• let er goed op dat je vooraf je kaartje met tijdslot moet reserveren (ook met een Museumkaart, uiteraard hoef je in dat geval niet extra te betalen), reserveren kan op de website van het museum of telefonisch
  • check de website van het museum om te zien of je kunt reserveren, niet alle musea zullen per 1 juni al kunnen opengaan
  • je mag in principe met maximaal één andere persoon naar het museum komen, maar er is een uitzondering voor families: vorm je een gezamenlijk huishouden of een sociale eenheid zoals een gezin, partners of huisgenoten? Dan mag je met méér dan één persoon naar het museum
  • vergeet niet te genieten van alle mooie kunstwerken ;)

Volg tijdens je bezoek de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum op. Musea hoeven geen maximum van 30 bezoekers te hanteren, maar moeten zich wel aan het Museumprotocol, dat is opgesteld door de Museumvereniging, houden. Musea bereiden zich voor op veilig en verantwoord museumbezoek door middel van het protocol. Houd onze site in de gaten voor updates.

Ontdek kidsproof musea

Het museum bij jou thuis

Veel musea zullen hun deuren niet al gelijk per 1 juni kunnen opendoen. En niet elke museumfan kan per 1 juni al weer naar het museum. Daarom brengt Museumkids het museum bij jou thuis. Volg onze website en social media voor de meest mooie initiatieven waardoor iedereen de tentoonstellingen of collecties toch kan blijven zien. Met rondleidingen door het museum, leuke proefjes of andere creatieve opdrachten voor kinderen.

Museumkids brengt op deze pagina de mooie initiatieven van musea voor kinderen onder de aandacht.
En heeft elke dag een museale Tikkit tip voor thuis op Instagram en Facebook.

Ontdek musea thuis