Hoe kan je nu veilig naar het museum?

Dè gids voor een leuk & veilig museumbezoek met kinderen

Gezellig met je kinderen op pad. Je kunt weer naar het museum vanaf donderdag 19 november, leuk! Maar hoe werkt een museumbezoek nu precies in deze tijd met alle maatregelen? Hieronder krijg je antwoord op al je vragen.

Laatste update: na persconferentie op 17 november 2020

Kies een museum

De musea blijven gelukkig open én zijn veilig te bezoeken omdat ze voldoen aan het coronaprotocol. Kies eens voor een museum in je buurt, omdat we met elkaar even zo min mogelijk mogen reizen met OV en auto. Typ hier jouw plaatsnaam in en bekijk welke pareltjes er bij jou in de buurt zijn.

Tip: kies een museum bij jou in de buurt

Reserveer je plekje

Een kidsproof museum op het oog? Mooi! Reserveer dan vooraf je kaartjes op de site van het museum. Reserveren is verplicht. Spontaan bezoek is dus helaas even niet mogelijk, maar met een reservering ben je in elk geval altijd zeker van een plek waar het nooit te druk is.

Reserveren kan op de site van het museum of telefonisch

Neem je mondkapje mee

Veiligheid voorop, mondkapje op! Wist je al dat het dragen van een mondkapje in het museum verplicht is? Goed om te weten: je kinderen t/m 12 jaar hoeven geen mondkapje op. Check altijd even de website van het museum voor de laatste actuele informatie.

Een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar

In het museum

Hoera, je stapt het museum binnen! Ook daar zijn een paar dingen veranderd om je museumbezoek nóg veiliger te maken. Bij de ingang is een desinfectiepunt om je handen te ontsmetten. Je ziet pijlen op de vloer en bordjes die de looproute duidelijk maken, zodat je op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunt blijven. Tot slot is ook in het museum de horeca gesloten, in openluchtmusea kun je afhalen.

Extra veilig: desinfectiepunten, looproutes én 1,5 meter afstand

Zo kun je gezellig én veilig met je kinderen op ontdekkingstocht. Check hier de nieuwe 52 kidsproof musea, ook bij jou in de buurt. Welk museum kies jij?
Veel museumplezier!

Doe je tijdens je bezoek gelijk ook een museuminspectie?