Het museum bij jou thuis

De leukste online tours om samen met je kind(eren) te doen op een rij

En pssst, er zijn er vast nog meer. Heb je zelf een leuke gevonden?
Mail info@museumkids.nl en we zetten jouw tip er bij.

Loop mee door de Eregalerij

Je kunt vanuit huis ook genieten van het Rijksmuseum! We nemen je mee op een virtuele tour door de Eregalerij, met de meest beroemde schilderijen šŸ–¼

Naar het Rijksmuseum

Kijk mee in het Anne Frank Huis

Je kunt ook online rondkijken in het Anne Frank Huis. En het Achterhuis ontdekken. De plek waar Anne Frank tijdens WOII meer dan twee jaar verborgen zat en waar ze haar dagboek schreef.

Ga naar binnen

Op avontuur in het Teylers Museum

Uit het schilderij De Pianoles, van HenriĆ«tte Ronner-Knip, komt een klein katje tot leven: Brammetje. Brammetje neemt je mee op een spannend avontuur door het Teylers Museum. In het online prentenboek Beer is los.

Naar het prentenboek

StoryZoo in het Van Gogh Museum

Ga je mee naar het Van Gogh Museum met Bax, Toby en Pepper? Ontdek alles over het leven en de kunstwerken van Vincent van Gogh. Via StoryZoo leert je kind tegelijk een beetje Engels. Een videoserie voor kinderen in groep 1 t/m 3.

Ga samen op avontuur

Achter de muren van het Mauritshuis

Kom binnen in het Mauritshuis en ontdek hoe het museum eruit ziet. Via een praatplaat. Zo leert je kind wat het museum precies doet, wie er werken en nog veel meer. Doelgroep: 4 tot 8 jaar.

Naar de praatplaat

Volg Museumkids op Instagram of Facebook. Met elke dag een museale tip voor thuis!