5 x stoere museumtips

Stoere tips: André Kuipers neemt je mee op missie in Space Expo. Verzamel superkrachten in Museum Volkenkunde of ga op survival training in het Museon. Welk museum kies jij?

Wedstrijdje doen?

In het preHistorisch Dorp flits je terug in de tijd. Je mag overal kijken, helpen, spelen en meedoen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Kom jij ook?

Klaar? Peddelen maar!

Zie ze vliegen

Altijd al eens roofvogels van dichtbij willen zien? Dat kan op het Muiderslot! Kom naar het middeleeuwse kasteel en leer meer over de middeleeuwse hobby: de valkenjacht. Met echt roofvogels! Spannend hè?

Durf jij het aan?

Ga je mee op missie?

André Kuipers neemt je mee op een bijzondere missie in Space Expo. Tijdens de missie ontdek je de wereld van astronauten, via speciale opdrachten en experimenten. Zo verdien jij je eigen astronautendiploma én een unieke Space Academy astronautenpatch.

3, 2, 1... naar de ruimte!

Superkrachten verzamelen

Ga op een uitdagende speurtocht door Museum Volkenkunde. Beantwoord vragen, ontcijfer geheimschrift en voer opdrachten uit. Verdien jij ook een stoere tattoo na afloop? Extra leuk: bij elk bezoek aan het museum kun je meer krachten verzamelen en een hoger level bereiken.

Naar het museum

Survival training

Heb jij de skills om te overleven in de prehistorie? Test het in het Museon tijdens de Survival training! Maak eerst een stoere buidel om een geluksbrenger of vuursteen in te doen. Oefen daarna je survival skills. Leer met pijl en boog schieten. Test je zintuigen. Bouw een schuilhut. Onderzoek sporen en meer!

Doe jij mee?

Zoek je leuke museumactiviteiten bij jou in de buurt? Kijk dan snel in de agenda met zomertips

Alle zomertips