5 x stoere museumtips

Stoere tips: André Kuipers neemt je mee op missie in Space Expo. Test je soldaten-skills in het Nationaal Militair Museum of ga op survival training in het Museon. Welk museum kies jij?

Wedstrijdje doen?

In het preHistorisch Dorp flits je terug in de tijd. Je mag overal kijken, helpen, spelen en meedoen. Vuurtjes stoken als een Viking, kanoën als een jager of wol vilten bij een middeleeuwse ambachtsman. Kom jij ook?

Klaar? Peddelen maar!

Romeins festival

Wat kijkt deze man serieus hè!? Deze stoere soldaat komt met tientallen andere soldaten naar Archeon en slaan daar hun kamp op. De soldaten geven tijdens het festival elke dag wapen- en gevechtsdemonstraties in de arena. Spannend hè!

Durf jij het aan?

Ga je mee op missie?

André Kuipers neemt je mee op een bijzondere missie in Space Expo. Tijdens de missie ontdek je de wereld van astronauten, via speciale opdrachten en experimenten. Zo verdien jij je eigen astronautendiploma én een unieke Space Academy astronautenpatch.

3, 2, 1... naar de ruimte!

Stap in de kistjes van een échte soldaat

Voer stoere soldatenactiviteiten uit! Leer salueren, een tentje opzetten, code kraken, knopen leggen en test je conditie bij de mini-bootcamp. Ben jij een échte soldaat? Test je soldaten-skills deze zomer in het Nationaal Militair Museum.

Naar het museum

Survival training

Heb jij de skills om te overleven in de prehistorie? Test het in het Museon tijdens de Survival training! Maak eerst een stoere buidel om een geluksbrenger of vuursteen in te doen. Oefen daarna je survival skills. Leer met pijl en boog schieten. Test je zintuigen. Bouw een schuilhut. Onderzoek sporen en meer!

Doe jij mee?

Zoek je leuke museumactiviteiten bij jou in de buurt? Kijk dan snel in de agenda met zomertips

Alle zomertips